La Investigacion Cualitativa en Salud
Abstract
Abordar la investigación, es y será un tema que nos lleva areconocer el esfuerzo y la perspectiva visionaria del pensamiento
que en busca de aportar nuevo conocimiento le implica
metódicamente tiempo para observar, descubrir o establecer esa
relación entre causa – efecto.
Indiferenciado, nuestro pensamiento, reconoce y aplica la
abstracción en la conceptualización de una realidad, que se
convierte en parte de un proceso sistemático de orden
observacional, analítico, comparativo, experimental; con
propiedades y cualidades no solo humanas sino de naturaleza
orgánica e inorgánica.
Downloads
References
-Academia de Ciencias de Cuba y URRS. 1985 Metodología del Conocimiento Científico. Ed.
Presencia Latinoamericana, S.A. México pp 13-18. (regresar)
-Mercado, F. J., M.Villaseñor Frías y A. Lizardí Gómez 2000. Situación actual de la investigación
cualitativa en salud. Universidad de Guadalajara. Revista # 17. Enero. Guadalajara, México. pp 19-
(regresar)
-Moura, Clovis. 1995. Sociologia de la Praxis. Ed. Siglo XXI. México 1976. pp 11-29. (regresar)
-Lucas Marín, A. 1995. Sociologia para la Empresa. Ed. Mc. Graw-Hill. Madrid, España. pp 101-
(regresar)
-G. Smith, P.y H. Morrow, Richard. 1998. Ensayos de Campo de Intervenciones En Salud En
Paises En Desarrollo. Ed.O.P.S. Washington, D.C. E.U.A. pp 177-198.(regresar)
-Mercado, F.J., ., M.Villaseñor Frías y A. Lizardí Gómez, op.cit. (regresar)
-Mead, M. 1975. Adolescencia, Sexo y Cultura. Ed.. De Bolsillo. Barcelona, España. pp
(regresar)
-Benedict, R.1971. El hombre y la cultura. Ed. Sudamericana. Barcelona, España. pp
(regresar)
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
The rights of the work belong to the author or authors, however, by sending it for publication in the Public Health and Nutrition Magazine of the Faculty of Public Health and Nutrition of the Autonomous University of Nuevo León, they grant the right for its first publication in between electronic, and possibly, in print to the Public Health and Nutrition Magazine. The license used is the Creative Commons attribution, which allows third parties to use what is published whenever the authorship of the work is mentioned and the first publication that is in the Public Health and Nutrition Magazine. Likewise, the author or authors will take into account that it will not be allowed to send the publication to any other journal, regardless of the format. The authors will be able to make other independent and additional contractual agreements for the non-exclusive distribution of the version of the article published in the Public Health and Nutrition Magazine (e.g., institutional repository or publication in a book) provided they clearly state that The work was published for the first time in the Public Health Magazine, Magazine of the Faculty of Public Health and Nutrition of the Autonomous University of Nuevo León.